Claras första ord!

Hon sa h___eeej flera gånger i rad när vi sa det till henne, så duktig tjej vi har :-)

Annars är det lite lågt här för tillfället, hur 17 ska vi kunna få ihop pengar till alla julklappar som finns kvar att handla?? Dessutom har vi specifikt frågat vad brorssonen önskar sig och som så många andra barn vill han ha något som är väldigt dyrt. Min älskling säger att han får vara nöjd med det han får vilket i och för sig är sant, men jag kommer själv ihåg känslan av besvikelse när jag själv hade önskat mig något och inte fick det. Vill barn i allmänhet alltid har de dyraste sakerna? Jag försöker komma ihåg hur jag själv resonerade i den åldern, jag hade kanske inte heller så bra koll på vad pengar var värda?

Jag vill vinna flera miljoner på triss så att vi kan köpa hus och julklappar ;-)

Julklappar

Blä vad det är jobbigt att ha så dåligt med pengar när det är ens dotters första jul :-(

Så gulligt av min tvillingsyster att själv tipsa mig om billig julklapp till henne ;-)

Härligt!

Solen skiner och det är söndag. I eftermiddag kommer Italienmostern med sambo på besök, mysigt :-)

Tänk att jag kan ha storlek 40 nu, för första gången på 7 år!

Besök

Fredag idag, jag och Clara ska till ÖF eftersom jag redan har hunnit dammsuga och torka golv, småplocket får vi ta senare idag, jag har ingen lust med det just nu.

Ikväll kommer svärföräldrarna på besök, med sig har de vår nya soffa, ska bli så kul att få hit den :-) Den är ju inte helt ny eftersom den har stått i deras källare ett tag men den är knappt använd och så snygg!

Imorgon blir det en tur till Helsingör och på söndag åker de hem igen, då ska vi ha min tvillingsyster med särbo på middag, spenat- och kräftfyllda canelloni :-)

Det var väl sådär med äpplemos

Det var väl sådär med äpplemos

Jag kan äta själv med sked

Jag kan äta själv med sked

Lördag och Lund

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, har inte hänt så jättemycket med mig förutom att jag har slagit mig på näsan och har så ont att det smärtar när jag pratar.

Clara har fått smaka både smörgåsrån, potatispuré på bröstmjölk och äpplemos, smörgåsrån är hitills favorit. Vi får se vad hon tycker om palsternacka, det är ju lite sötare än potatis ;-)

Livet går sin gilla gång, känner mig dock lite isolerad vilket jag får skylla på migsjälv, jag har inte direkt sökt folks sällskap på sista tiden, snarare tvärt om...

Det lackar mot jul och jag börjar fundera på julklappar, tänk vad många vi måste handla till! Vår kassa är ganska så skral, det känns att vi har 4000 kr mindre varje månad, men det ordnar sig, vi lever ändå gott och är inte fattiga som vissa av misstag har kallat oss för :-)

Mer jox

Vi var tvungna att ha en sak till för att kunna ansluta bänkdiskmaskinen, den kostade 50 kr så anslutningsmojängerna kostade mer än vad halva diskmaskinen kostade i sig. Jaja, ska ansluta den ikväll!

Nu är det dags att sätta på Clara klänning och se till att hon har en fräsch blöja för om 30 minuter kommer Linda och Daniel för att hämta oss :-)

Bänkdiskmaskin!

ÄNTLIGEN!

Tänkte jag och min älskling i alla fall...

Vi hittade en bänkdiskmaskin på blocket som kostade 800 kr, vilket betydde att det skulle vara nästan hälften av mjölkpengarna (de pengar jag har fått för att donera bröstmjölk till neonatal i Lund, 100 kr litern ger 1520 kr för de 15,2 l jag donerade) kvar. Dessa pengar var tänkta att gå till att betala lite nya kläder för mig, eftersom jag har få par byxor och kjolar som passar, de flesta är helt enkelt för stora.

Jag ringde till vår hyresvärd idag för att höra om någon kunde komma och hjälpa oss att installera den (inte för att man inte klarar av det själv men det vore ju skönt att veta att det går exakt rätt till, dessutom äger vi ingen rörtång), det enda vi behövde köpa var ett extra vattenuttag så kommer de och hjälper oss sa mannen jag talade med.

Jag fick dessutom tips om att jag skulle gå till en lokal vvs-firma, för de visst viss exakt vilka gängor detta uttag skulle ha (Uttaget sätter man på varmvattenkranens plats på blandaren, så blir det ett dubbeluttag, ett att skruva på varmvatten på och ett att skruva fast tillvattenkranen till diskmaskinen på). så jag kollade upp vart de låg och lade Clara i vagnen och begav mig iväg ut i blåsten. Clara sov redan när vi gick och jag hittade till stället. I mitt enfald hade jag bara 100 kronor i kontanter med mig, trodde att kopplingen skulle kosta runt 50 kr, men tji fick jag. Den kostade 450 kronor, men vi behövde den ju så jag fick köpa den på krita, lade 100lappen i "handpenning" och lovade att komma med de resterande pengarna senare i veckan. Själva kopplingen gick således på mer än vad halva diskmaskinen kostade men vad göra?? Diskmaskinen är ju obrukbar utan den.

När jag kom hem (efter att dessutom ha varit på ICA, var ute i nästan 2 timmar, skönt att få röra på sig lite) passade jag på att söka på clasohlson och fick då se att ett sådant uttag skulle gå på 579 kronor hos dem, vi fick ett bra pris tror jag.

Hoppas att de kommer och kopplar in maskinen snart, vore så kul att få testa våra sun-tabletter ;-)

Imorgon ska Clara vaccineras och på eftermiddagen ska vi på föräldraträff, förutsatt att Clara inte blir dålig efter vaccinationen. Tänk att hon redan är 5 månader vår lilla tös!

Till helgen ska vi hälsa på Claras farbror med familj i Linköping, ska bli kul!