Fiffilina och Pyrets kön

Nu har jag fått ett trevlig samtal från Sofia på Fiffilina, cateringfirman vi vill anlita för bröllopsfesten förutsatt att vi har en lokal. Hon skulle höra av sig i nästa vecka när hon hade hört runt med sina kontakter...

Björns mamma var hos sin synska tant Sintra igår, enligt henne (uträknat enligt den kinesiska metoden som vi även testade på familjeliv.se, de sa att vi skulle få en tös) skulle vi få en påg :)

Dagen går så långsamt och jag vill bara hem eftersom det är fredag!

Lokalerna är verkligen fullbokade...

Verkar som om det nu finns 2 alternativ till var vi ska ha bröllops- och dopfesten, dvs på pappas jobb i deras personalmatsal eller på Restaurang Whitesands. Personligen lutar jag mer åt Whitesands, det ligger nere vid havet, verkar vara trevligt och det kändes bra när man pratade med chefen i telefon.

Är f ö fortfarande lite småarg, dels för att det regnar så att jag inte kommer ut på promenad med Tokmysan och hennes söte son och dels för att bussen bara körde förbi så att jag kom hem 40 minuter senare än vanligt. Dessutom var jag ju dyngsur för jag hade såklart inget paraply med mig till jobbet. Efter en lång stund i badet är jag nu varm igen och hungrig!

Björn är i Helsingborg och träffar sin mamma efter jobb, hon har varit hos sin synska tant som säger att vi ska få en välmående son och att det blir mycket jobb med bröllopet men att det blir bra till slut.

Allt hon har sagt hitills har stämt (vid tidigare träffar alltså) så lite spännande är det ju :)

Goa kompisar...

Tackar Frida för de fina länkarna hon skickade till mig, det fanns 2 lokalalternativ där som vi inte hade kollat upp :)

Filmen igår var jätterolig och tokig, gött att snacka lite skvaller med Jessican också, var ju ett tag sedan vi träffades bara hon och jag.

Till helgen är älsklingen ledig, då ska vi umgås och mysa ;)

*kramar*

Whitesands eller personalmatsal, det är frågan...

Sitter och tänker en massa på bröllopet fast jag egentligen inte borde, kan inte påverka situationen alls i dagsläget utan status quo består tills på söndag då restaurang Whitesands öppnar, funderar starkt på att åka ner dit då och prata med dem för att kunna få en offert.

Min snälla pappa (ibland får man nästan dåligt samvete för att han och mamma är så snälla, känns inte som om man alltid förtjänar det) har ju erbjudit sig att stå för den extra kostnaden det blir att ha festen på en restaurang. Det kan ju bli en hel del dyrare än att hyra egen lokal, ha catering samt egen sprit (inhandlad i Polen eller Tyskland), men hur mycket mer det går på har jag ingen aning om. I dagsläget har vi fått ihop 20000 kronor och det lär behövas åtminstonde 10000 kr till....

Personalmatsalen på pappas jobb är visserligen billig att hyra (blir väl en symbolisk summa kan jag tänka mig), men den är inte så mysig och dessutom måste man ha en s k tag för att ta sig in och ut, kan bli problem när folk vill gå ut och röka/ta frisk luft.

Tänker alltmer på hur jag egentligen har föreställt mig mitt bröllop och min bröllopsfest, dessutom ska vi ju döpa vårt lilla Pyre också... Jag ser en fest med mig och Björn i centrum, jag har lång och benvit klänning, mammas slöja och knypplade krona, vi skålar och ätar trerätters... Det är ganska så långt ifrån det som vi hitills har planerat, dvs hyra egen lokal, ha buffé och så...

Dessutom har jag fortfarande ingen klänning och vet inte om det finns någon att hyra i min storlek när väl lilla Pyret har tittat ut. Som min bästis sa "Men, vart ska alla tjocka människor hyra/köpa bröllopsklänningar då?" Jag är inte tjock (inte längre) men kommer efter graviditetsvikten har släppt (vilket jag hoppas går fort) ha en 15 kg för mycket och dessutom mjölkstinna bröst (förutsatt att det funkar att amma då), vilket gör urvalet av klänning ganska så begränsat.

Önskar mig mindre bröst snarast!

LOKAL!!!

Sätter all min tilltro till kommunsnubben som förhoppningsvis kan hyra ut någon kommunal lokal till oss, gärna fotbollsklubbens dito ;)

Församlingshemmet var bokat och där fick man f ö inte ha något starkare än vin till maten...

Jag blir tokig!!

Vi kanske kan vara i matsalen på pappas jobb...

Lokal??

Vad krångligt det verkar att få tag på en lokal att ha bröllopet i, antingen måste man känna någon eller ha någon anknytning till stället etc...

Funderade på om det kunde gå att ha festen i en lokal som ligger några km från kyrkan och undrade om man måste fixa transport till gästerna då, vad tycker folket?

Förhoppningsvis orkar/hinner min gosis ringa runt lite nu i eftermiddag och höra hur det ser ut med kommunala lokaler.

Varför ska det vara så mycket planering involverat när man ska gifta sig, blir ju alldeles trött!


Känner mig redan som en dålig mamma...

Var på s k glukosbelastning idag, dvs man får dricka sockerlösning och sedan väntar man i 2 timmar och ser om man visar tecken på förhöjt sockervärde i blodet... Var inte så äckligt som jag trodde men jag hade citron med mig som neutraliserade smaken lite... Vi tittade på 3 filmer under tiden, bl a en mycket söt "man måste amma, det är det bästa för barnet"-film som var på norska. Jag är besluten att amma, men vet att det inte alltid är så lätt, vill dock göra att fullgott försök :)

Iaf...

Drack som sagt sockerlösning, fick 2 timmar senare ta blodprov, blodtryck och HB-värde. Hade lågt blodtryck (som vanligt, 90/50) och bra HB-värde (117) men förhöjd sockerhalt i blodet, låg 0,1 över gränsvärdet. Så nu ska jag få en remiss till en dietist (vet att jag har ätit för mycket choklad men...) och får göra om glukosbelastningen om 3 veckor igen, visar det samma värde så händer det ingenting utan då antar man bara att jag har lite högre sockervärde normalt eller så är det bara lite förhöjt p g a graviditeten...

Saken är den att jag vart grymt ledsen, kände mig misslyckad och dum och framför allt TJOCKIS... Började nästan gråta, tur att man har sin sötnos som säger precis det man behöver höra, älskar dig min gosis-Björn! Har lugnat ner mig men det känns INTE bra, har lite svårt för att njuta nu när teamet ikväll ska på S:t Marcus Vinkällare och äta deras otroligt goda buffé...

*suck*

Inget nytt jobb...

Verkar inte så, de har nu lagt ut tjänsten på ams.se och jag har inte fått något mail med eventuell tid för intervju...

Är tillbaka på jobb (var hemma sjuk igår) men mår inte helt 100, har sovit dåligt och oroar mig alltför mycket för vad som händer i april och maj...

*kramar*

Mår så illa...

Gick hem tidigare men mår fortfarande inte bra, magen är kass, jag är yr och mår jätteilla :(

Hoppas att Pyret mår bra! Varför måste Björn jobba idag, vill ha honom här nu...

Schenker ville nog erbjuda mig ett jobb som trafikledare (om jag gjorde bra ifrån mig på intervjun antar jag) men inte nu då jag är gravid. De ville dock träffa mig och se vad jag var för slags person, så det är ju positivt :)

Nytt jobb?

Har fått ett erbjudande från Schenker/Coldsped via ams sida, låter intressant...

Annars är allt ok, lite trött och stel men det ordnar sig ;)


Mer utförlig rapport angående helgen kommer senare idag!

AAAAAAAAAARGH! "Jasså, tjockisen är här *skratt*" får man höra av sin "roliga" kollega. Jag VET att kvinnan i fråga talar först och tänker sedan men jag tycker för 17 att vissa saker säger man inte... Blir ledsen :(

Har f ö fått svart på vitt att mitt uppdrag på KFM slutar den 31e mars, min BA skrev "Får se till att hitta ngt annat åt er tills dess."

Låter ju upplyftande...

Får man säga så till en gravid kvinna? Opinions please!

Igår så kom en kollega tillbaka till arbetet efter att ha varit på semester i 3 veckor. Det första hon säger när hon ser mig: "Oj, vad tjock du har blivit" Jaha, jag veeeet att min mage putar ut en hel del och att jag har svårt för att få på mig andra kläder än mammakläder men graviditeten har faktiskt lagt sig BARA på magen och bysten (hitills) så jag är helnöjd!

Kanske pga den kommentaren som jag känner mig som en flodhäst idag?

Blä...


Falköping, here we come!

Ska bli så kul att träffa mormor Gunborg, Linda och Maria :)

Känner mig verkligen som en flodhäst idag...

Inte förkyld

Så skönt!

Har fortfarande graviditetstäppa men det kan man ju leva med :)

Imorgon bär det av till Falköping/Skövde, ska bli kul att komma hemifrån lite, träffa Björns mormor (och få en massa bebiskläder som hon har köpt) och kompisar :)

Bara på kul...

Madame Zaritska's reading
Madame Zaritska, our resident clairvoyant, wants to help you prepare for the arrival of your child. Here she does her best to predict certain aspects of your labor and birth experience.

What she senses for you
The day you deliver, outside will be rainy. Your baby will arrive in the afternoon.

After a labor lasting approximately 24 hours, your child, a boy, will be born. Your baby will weigh about 6 pounds, 14 ounces, and will be 17 inches long. This child will have dark brown eyes and a little patch of brown hair.

But there is more. I get the impression that there is something in your life that is not yet settled. Something about... something about a name? Ah -- a baby name. Why don't you look here for help with finding the perfect name for your precious child.

http://sheknows.com/about/look/736.htm


Planering...

Börjar bli lite orolig för hur det ska gå med bröllopet, känns som om vi inte kommer någonstans med planeringen... Vart ska vi vara, vad ska vi äta, hur ska den slutgiltiga gästlistan se ut???

Blir också orolig för hur det kommer att gå, kommer man verkligen att orka gifta sig efter när man har en liten på knappt 2 månader, tänk om vi får en kolikbebis till exempel???

Jag vill dessutom komma i en bröllopsklänning och känna mig vacker...

HJÄLP!!

Pyret är sötast!

Vad Pyret gillar banan, får små buffar så fort jag har svalt lite ;)

Är sååå sugen på choklaaaaaaaaaa!

Och vart tog solen vägen??

Förkyld?

Har lite ont i halsen, är snuvig och hängig...

Kanske inte borde jobba över idag?

Snuvig

Är jag idag...

Trött också, svettas, har ont, blir kissenödig, etc under natten och sover väldigt ryckigt.

Vill ha vår och värme, vill ha ett uppdrag i april och maj.

Konflikträdd...

Trött idag, sovit dåligt och legat en hel del och vridit och vänt på mig...

Funderat mycket på hur jag ska föra fram en sak till en kompis. Kompisen i fråga lånade 4 st filmer av mig (hon har f n 4 andra filmer hemma hos sig som är mina) och när jag fick tillbaka dem så litade jag ju på att alla låg i fodralen. Detta visade sig vara ett grymt misstag då när jag på ren känsla kontrollerade om så var fallet (då hade det väl gått en 2 dagar sedan jag fick tillbaka dem) och insåg att Kill Bill II inte låg i sitt fodral. Jag tog upp det med henne (tills för 2 veckor sedan var vi på samma arbetsplats) och hon sa något i stil med "Men jag brukar ju vara så slarvig med sådant så denna gången kollade jag verkligen..." men kollade ändå runt hemma efter skivan. Till saken hör att hon vid detta tillfället INTE befann sig i sin egna lägenhet utan passade en lägenhet för vänner till sin mamma... Så jag misstänker starkt att skivan kan finnas i denna lägenhet, har pratat lite smått med henne om detta och inte fått något svar på frågan vart skivan har tagit vägen... Skickade ett sms om detta för ett tag sedan men fick inget svar, dessutom har hon börjat ty sig mer till personen som jag inte kommer överens med här på jobb vilket också känns jobbigt, kan inte låta bli att tro att de pratar en massa skit om mig...

Varför ska jag ha så svårt för att ta konflikter??

Hur 17 ska jag göra??

Jag har världens snällaste mamma!

Igår var jag flexledig hela dagen för att kolla på vagn och allt annat man behöver till bebis, spännande! Vi åkte ner till Trelleborg för att kolla på Babystugan, vi hade hört så mycket bra om den affären så när vi väl hittade dit så blev vi så besvikna. Tjejen i kassan (lokalen var f ö jätteliten så det var bara hon och jag och Björn där) säger knappt hej när vi kommer in, vi går runt och kolla på vagnar, amningskuddar, etc och är där säkert i 20 minuter utan att hon frågar oss om vi vill ha hjälp. Väldigt nochalant och dålig service tyckte vi och åkte vidare till ett annat ställe i Trelleborg. Där får vi omedelbart hjälp och mannen som har affären demonstrerar och pratar och pratar och pratar, vi bestämmer oss nästan för en vagn (En blå och svart Knorr) men känner att vi vill kolla vidare, vi håller nästan inte på att komma därifrån då han bara fortsätter att komma med information och säljsnack :)

Vi åker till Höllviken och hämtar upp mamma, hon bjuder på lunch och färden fortsätter in till Malmö, vi tänkte titta på både Babyland och Babyproffsen. Babyland hade verkligen allt, men inte direkt till ett bra pris... Tittade en del på kläder och det fanns så mycket sött att man blev helt till sig ;)

På Babyproffsen ser vi en jättefin vagn (med svängbara framhjul, hjulen är dessutom punkteringsfria lufthjul) som är svart och silverfärgad, lite "spacig" och dessutom från Schweiz :). Vi frågar lite om vagnen och får höra att det är Emmaljunga som står bakom dem, men att de tillverkas i Schweiz. Vagnen heter Herqules Razor och vi blir väldigt sugna på att ta hem den direkt... Problemet är bara att vi inte hade 3800 kronor att lägga på ett bräde så vi börjar prata om uppdelning av betalningen med personalen. Vi kollar lite på babyskydd och inser att det är en bra affär att handla på Hyr-köp, dvs man betalar fullt pris för babyskyddet när man köper det, har det i 9 månader och får sedan halva priset tillbaka... Mamma säger helt plötsligt: Nu gör vi såhär: Jag betalar vagnen så får ni betala babyskyddet. OJ! Det hade vi verkligen inte förväntat oss. Hon menar på att alla andra redan har köpt massa kläder och att vi verkligen behöver en vang med och den vill hon ge oss...

Så nu står denna fina vagn hemma i vår lägenhet :)

Köpte dessutom 3 små bodies (60 cl) i olika färger samt 3 st små haklappar på H&M, så mysigt... Känns ganska så verkligt och samtidigt skrämmande nu att vi ska bli föräldrar :)

Längtar efter dig pyret!


Bild på magen :)

Finns på: http://www.familjeliv.se/krypin/miamie/galleri.php

Så trött på tråkiga kommentarer...

Vissa människor borde verkligen växa upp och sluta anmärka på allt man säger bara för att hävda sigsjälva... Så trött på att så ofta få höra "det tror jag inte på" "det kan inte vara sant" "det tror jag inte stämmer" etc etc etc...

Ska bli så skönt att inte arbeta med denna person...

BM-besök

Vad snäll och trevlig hon var, svarade bra på alla mina frågor och tyckte att det var ok att jag inte åt järntabletter förräns järnnivån låg under 100, hade sjunkit från 130 till 119 och blodtryckte låg på 100/60, hade höjts från 90/60, men det är ju ingen fara ;)

Hjärtljuden var så mysiga att höra som galloperande hästar, vart dock lite svårt att få ett bra ljud då pyret inte ville ligga still, 134 låg det på så enligt skrock är det en kille vi väntar :)

Ja,ja, vi får la se!

*kramar*

Lista...

Jag har....

(x) snott den här listan från nån

(x) rökt en cigarett

(x) rökt en cigarr

(x) varit full

(x) varit kär

(x) blivit dumpad

(x) dumpat någon

(x) fått sparken

(x ) varit i slagsmål

(x ) rymt hemifrån

(x) kissat ner mej

(x) somnat under sex

(x) somnat efter sex

(x) spelat apa

(x) åkt limousin

(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak

( ) blivit arresterad

(x) haft telefonsex

(x) nyst 4 ggr i rad

(x) hånglat med en främling

( ) gått på en blinddejt

(x) ljugit för en kompis

( ) sugt på någons tår

(x) varit förälskad i en lärare

(x) fisit på allmän plats

(x) skolkat

(x) legat med en medarbetare

( ) fått utlösning i byxan

( ) sett någon dö

( ) varit kär i en av mina internetkompisar

(x) spelat allan

( ) varit i Kanada

( ) varit i Mexiko

(x) flugit

( ) spytt i en bar

( ) sett en del av mig själv brinna

(x) ätit sushi

( ) åkt snowboard

( ) crowdsurfat under en konsert

(x) varit i ett våldsamt förhållande

(x) tagit smärtstillande

(x) älskat någon

(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi

(x) gjort en snöängel

( ) haft ett te-party

(x) byggt ett sandslott

( ) spelat Twister

(x) hoppat i en vattenpöl

(x) fått en kallsup

(x) lekt uppklädd

(x) trampat på en skalbagge

(x) hoppat i en lövhög

( ) åkt släde

(x) fuskat när jag spelat spel

(x) varit ensam

(x) somnat i skolan

( ) kysst en tjej/kille på krogen på fyllan framför en community-fotograf

(x) använt ett falskt id

(x) tittat på en solnedgång

( ) varit med i en jordbävning

(x) rört en orm

(x) sovit under stjärnorna

(x) blivit kittlad

( ) blivit rånad

(x) blivit missförstådd

(x) tagit hand om ett råddjur/en get/annat vildt djur

(x) vunnit en tävling

(x) gått mot rött

( ) låtsats tycka om en maträtt och sen spottat ut d i smyg

( ) blivit avstängd från skolan

(x) varit i en bilolycka

(x) haft kramp

(x) känt mig som en utstött

( ) ätit ett helt glasspaket på en natt

(x) dansat i månljus

(x) hatat mitt utseende

(x) varit vittne till ett brott

(x) ifrågasatt mitt hjärta

( ) varit besatt av post-it lappar

(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna

(x) varit vilse

(x) varit på andra sidan landet

(x) simmat i havet

(x) känt som om jag håller på att dö

(x) gråtit mig själv till sömns

(x) lekt polis och rånare

(x) lekt sjuksköterska och sjukling

(x) sjungit karaoke

(x) betalat för mat med bara mynt

(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort

(x) busringt

(x) fångat en snöflinga på tungan

(x) dansat i regn

(x) skrivit ett brev till tomten

(x) blåst bubblor

(x) gjort upp eld på en strand

(x) förstört en fest

( ) tapetserat ngt i toapapper

(x) åkt rullskridskor

(x) fått en önskan inslagen

( ) haft sex med en apa

(x) burit pärlor

(x) fått kärring-stopp på bilen

( ) hoppat från en bro

(x) ätit hund/katt-mat

( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne

(x) kysst en spegel

(x) sjungit i duschen

(x) burit en svart klänning

(x) drömt att jag gift mig med någon

(x) limmat fast min hand i något

(x) fastnat med tungan i metall

( ) kysst en groda (ja eller pussat dådå)

( ) varit en cheerleader

(x) suttit på ett tak

(x) skrikit så att jag inte fått luft

( ) byggt en kärra

(x) pratat i telefon i mer än sex timmar

(x) stannat uppe hela natten

(x) inte duschat på en vecka

(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet

(x) klättrat i träd

( ) haft en trädkoja

( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger

( ) spelat kyckling

( ) blivit puttad i en pool med kläderna på

(x) blivit tillsagd av en främling att du är het

(x) brutit ett ben

( ) fångat en fisk och sen ätit den

(x) fångat en fjäril

(x) skrattat så mycket att du grät

(x) gråtit så mycket att du skrattade

(x) fuskat på ett prov

( ) haft en Britney Spears-skiva

(x) glömt någons namn

(x) sovit naken

(x) levt som om varje dag vore den sista

(x) plockat svamp i skogen

(x) längtat efter någon/något som man inte kan få

(x) träffat någon från nätet

(x) blivit kramad av en jultomte


Fredag

Usch, jag måste ha både omedveten och medveten stress inom mig, vaknar en gång i timmen och är helt borta när jag väl ska gå upp... Björn kunde inte somna igår så istället för att störa mig och ligga och vrida och vända på sig så gick han och satte sig i vardagsrummet och tittade på tv. Vaknade såklart när han kom in för att lägga sig (sover så lätt, jobbigt) och sa "Va?" till honom ;) Somnade sen om och vaknade som sagt en gång i timmen fram tills jag skulle gå upp strax innan 6. Imorgon ska jag sova läääänge...

Mamma frågade om jag ville komma hem till helgen men jag känner att jag nog hellre är hemma i lägenheten och fixar lite, tar långa bad, cyklar på motionscykeln och fixar god middag :) Ska nog köpa lite gottit tills på lördag då det är Melodifestival igen, hoppas att man orkar titta på alla bidragen denna gången, zappade en hel del förra lördagen om vi säger så ;)

Syns lite blå himmel här i Malmö idag, hoppas att det betyder att våren är på väg och inte att det är något stort vinteroväder på väg!

*kramar*

Kommer jag att bli en hönsmamma??

Gick hem tidigare från jobb igår, mådde så hemskt illa och hade huvudvärk samt var yr. Kombinerad trötthet och stress tror jag. Bestämde mig därför för att INTE åka till Luleå (ja, jag fick åka, konstigt att det ska vara så svårt att ta beslut om sådant) eftersom jag inte tror att det är en så bra idé att åka när man sover dåligt och är stressad, det är inte direkt mindre stressfyllt att sitta på ett kontor och jobba häcken av sig när det är så stora balanser...

Vi var hemma hos Jessica och Johan igår, Björn och Johan monterade motorvärmare och uttag till kupévärmare på vår bil och jag och Jessica umgicks, passade på att leka med lille Elliot (1,5 år) också. En sådan härlig unge han är, glad, sprallig, busig och överallt samtidigt. Han höll på att klättra i soffan och jag bara såg att "nu ramlar han av" och jag sa: Akta dig liten! (eller något liknande), han ramlar ner på golvet och slår sig och Jessica tar upp honom. Han höll på att klättra i andra änden av soffan från där hon satt och jag satt i den andra soffan så ingen av oss hann ta honom. Jessica sa: Du kommer nog bli en hönsmamma. Kommer jag det, tänkte jag... Jag kom efter lite funderande fram till att det nog är lättare att säga AKTA! VARMT! och sådant till andras barn eftersom man så sällan umgås med dem, däremot tror jag att det blir annorlunda när man själv får barn. Man inser nog ganska så snart att man inte KAN eller ORKAR ha uppsikt över vad de gör hela tiden utan man får stå ut med att barnen slår sig, bränner sig, etc och trösta och plåstra om dem istället. Nu menar jag såklart INTE att man INTE ska varna dem eller försöka lära dem att själva känna igen faror utan göra det med en sund inställning och inte skrämma upp barnen eller sig själv i onödan...

Fattade någon något av det jag skrev precis? :)

Jag ÄR f ö en orosmoster, så jag hoppas verkligen att jag INTE blir en hönsmamma...

Inget nytt Luleå och 3,5 år...

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 3,5 år, tänk vad tiden går... Så länge har jag aldrig tidigare varit tillsammans med någon :)

Blev lite besviken precis, fick förfrågan om jag ville åka till Luleå igen nästa vecka, men jag kan inte åka förräns på tisdag eftersom vi ska till MVC på måndag och det är svårt att boka om tiden... Tycker ju att min teamledare kan komma in personligen och ge mig information angående detta...

Fortfarande orolig för vad som händer i april och maj, hur kommer det att gå med uppdrag, blir jag uppsagd???