Bröllopsplanering

I måndags spikade vi menyn som blir som följer:

Förrätt: Serranolindad sparris på fräsch salladsbädd serveras med meol- och passionsfruktskompott

Varmrätt: Kalvfilé tournedeau med chèvredoftande potatis-cheesecake, ljummen spenat- och bönsallad samt hummer-hollandaise

Efterrätt: Vit choklad- och kaffemousse serveras med körsbärscolisse

Därefter blir det bröllopstårta och sedan kommer det att vara spettkaka (spiddekauga) att bryta under kvällen.

Låter väl gott?

I onsdags hittade jag min bröllopsklänning på Ateljé MB i Vinslöv, den är så fiiiin och jag känner mig riktigt smal i den :). Har tappat nästan alla graviditetskilona men vill ju gå ner en 10 kg till egentligen. Fick tyvärr inte ta några bilder men jag ska försöka att beskriva den så gott jag kan: Den är benvit (ivory) och har ett liv som sitter åt, spets till precis under bysten och trekvartsärmar i skir spets (Känns skönt med lite ärmar då jag har komplex för mina överarmar), sedan går den ut vackert och har ett fint släp. Enkel och klassisk och passar perfekt till mammas slöja och krona samt smycken, underkläder och skor.

Idag har jag varit hos tandläkaren (620 kr fattigare, tack för det!), jag hade inga hål (har aldrig haft några och tänkte att det vore dumt att börja nu) och de tog bort tandsten så nu är mina tänder så vackra så ;) Björn och Clara stannade hemma, så det var första gången jag var borta från min lilla tjej en längre stund, det gick bra på vägen in och inne hos tandläkaren (man hade annat att tänka på) men sedan så såg jag ju såklart bebisar över allt och saknade henne något otroligt. Hon hade iaf tagit flaskan jättebra (första gången) och sugit i sig all mjölk som jag hade pumpat ut. Det verkar lovande för bröllopsnatten då vi funderar på att låta farmor och farfar ta hand om henne...

Matdax!

Länge sedan...

Som jag skrev något här :)

Allt går finfint, har hittat bröllopsklänning, vi har spikat menyn till bröllopsfesten och vår Clara väger nu mer än 4 kg.

Livet leker och nu ska vi mysa!

Kungshamn!

Ikväll bär det av :)

Jag och Clara har varit på BVC, hon väger nu 3840 g, dvs hon har gått upp 400 g på en vecka :)

Naveln har trillat av och imorgon kan vi bada henne!

Clara är bäst!

Finns det något bättre än en liten tös på 16 dagar som ler mot sin mamma när jag pratar med henne, så mysigt!

Imorgon jobbar Björn dag, sedan tar jag och Clara tåget upp till Helsingborg och så bär det av till Kungshamn i Bohuslän, skönt! Ha en underbar midsommar allihopa!

Sverige är f ö vidare i VM och jag har för en gångs skull sett alla matcherna ;-)


Bara hud ;-)

Har kommit på en sak, min lilla Clara har hjälpt mig att bli av med överflödigt fett på magen, det är faktiskt bara hud som ska dra ihop sig kvar där. Jag är vacker, kär, lycklig och ska gifta mig om mindre än 2 månader!!!

Idag har vi varit på socialkontoret och skrivit papper så nu är älsklingen också vårdnadshavare, så skönt. Det blir möte hos prästen kl 16 och innan dess ska vi till Neonatoal på USIL och hämta ut amningspump med tillbehör då jag har så mycket mat att jag tänkte sälja lite till de små prematurbarnen på neonatal. Ska bli skönt att slippa gå med så spända bröst hela tiden!

Älskar min familj och livet.


Sanningen hör man från fyllehundar och småbarn??

Igår kväll var vi hos bekanta för att fylla på gas till ACn, gasen höll endast på vägen hem för idag när vi skulle till BVC så kom det ingen kalluft längre. 800 kr i sjön men vad 17, det ordnar sig ;-)

Sitter och pratar med frun i huset, då kommer hennes son (på 9 år) och frågar mig om vi ska ha ett till barn. Jag säger: "Nej, inte än, det får allt vänta ett tag." "För du är ganska så tjock om magen fortfarande" säger han då. Jag blir jätteledsen men försöker inte visa det utan säger: "Magen är kvar ett tag efteråt, det tar ett tag för den att gå tillbaka" "Typ en månad kanske?" undrar han. "Ja, något sådant" svarar jag.

Satt och storbölade hela vägen hem, från att ha känt mig harmonisk och lugn (mer än någonsin) så kände jag mig som ett nervvrak och ville inte vara med. Hade haft en heldag med fika med en tjejkompis samt varit på pensionsavtackning på jobbet och visat upp Clara (alla tyckte hon var så fiiiin och så fick hon fina presenter) så rasade allt.

Jag som känner mig smalare än innan graviditeten. Björn sa visserligen att grabben har en viss annan referenspunkt då hans mamma är smal som en sticka...

Första natten ensam...

Har gått bra hitills, nu sover hon i sin säng igen efter amning och blöjbyte. Så fiiiin hon är :-)

Idag ska mamma och Clara ut på äventyr, fika med en tjejkompis i Malmö och sedan gå på pensionsavtackning på gamla jobbet. Så Clara och mamma ska åka tåg tillsammans för första gången sedans Clara föddes, vi har ju åkt tåg mååååånga gånger tillsammans innan. Får se hur det går!

Nu ska jag försöka sova lite till!

Förlossningsberättelse

Finns att läsa på: http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b8750.html

Härligt väder idag, jag är trött men glad, vår skylt till vagnen har kommit ;-)

Lördag och vackert väder

Idag ska vi ta med Clara på hennes första fest, har redan lagt fram hennes kläder ;-)

Sitter vid datorn och har lite "egentid" medans Clara och Björn sussar vidare. Konstigt egentligen att det är jag som är uppe då det är jag som har sovit minst. Det verkar i alla fall som om Claraliten börjar få i sig tillräckligt med mjölk snabbare, det har inte varit något maraton-amningspass inatt, skönt!

Går runt och bara ler, njuter och myser, vad fin hon är!!

Tack för alla lyckönsningar och ta vara på er alla vännerna, vi längtar efter er!

Clara i mammas gamla filt

Clara i mammas gamla filt


Clara

Varje dag är jag så lycklig att jag nästan kan spricka, vår sötnos är så fiiiiiiiiiin!

Ikväll ska vi fira hennes ankomst med god middag, mamma ska äta blodig biff för första gången på lääääänge ;-)

Borde kanske skriva mer men det är så mycket annat som ska hinnas med....

Välkommen vår lilla Clara!

Så fin hon är vår lilla dotter, som föddes 060604 kl 18:43, vikt 3310 g och längd 50 cm.

Känslan av att vara mamma och en liten familj tillsammans med min älskling Björn och miniälsklingen går inte att beskriva, så underbart!!!

Bröllopsplanering

 Vi var riktigt duktiga igår, beställde ringar (jag får en fin guldring med en liiiiten briljant i på 0,03 ct och Björn får en vanlig slät guldring) och bokade hotellrum på Hilton i Malmö, myyyyyyys!

Idag ska vi till bm och ikväll ska jag till J och ha tjejkväll, ska hitta en 30årspresent till henne först ;)

18 dagar kvar tills BF idag, så gött!!