HALFTIME!

Nu har det gått lika många dagar som det är kvar av graviditeten...

Jag undrar om det blir Luleå nästa vecka??

*kram*


Utmanad av både Tindraz ochTokmysan!

"Du anmodas härmed göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra detsamma och fortsätta kedjan. De ska även bifoga de här korta reglerna i sina inlägg."

1. När jag är inne i en affär där det säljs mycket glas och porslin (exemeplvis DUKA) får jag jämt hålla i migsjälv för jag får sådan lust att bara ställa mig och kasta glas och porslin omkring mig.

2. Jag hatar att rapa och har fått ovanan att istället maskera rapen med en hick.

3. Jag övertolkar ofta och får gång på gång konstaterat för migsjälv att saker och ting INTE är så farliga/hemska som jag tror.

4. Jag sover fortfarande med gosedjur i sängen, 2 st små hundar som heter Buster och Russ. Buster är 20 år i år och kan prata och lill-Russen är 3 år och kan endast viffa!

5. Jag är ganska så skrockfull, måste exempelvis dunka migsjälv 3 gånger i ryggen när jag har trampat på en A-brunn, jag försöker undvika att gå på skarvarna mellan plattor, jag hoppar jämnfota på K-brunnar och tänker på min älskling, jag måste säga "hej" till mitt sällskap och vi går på olika sidor om en stolpe eller liknande som är längre än oss båda, annars blir vi ovänner inom 10 minuter...

Har insett att det inte finns någon kvar att utmana, så här slutar min del av kedjan!

Pyret är världens gosigaste pyre, tänk att det imorgon "bara" är halva tiden kvar!

Pyret!

Igår var det after work på Skolgatans Ölkafé, god mat och gott att dricka :) Själv drack jag cola och efter ett tag vatten, åt en god ostburgare med jalapeñodressing och pommes. Tror dock att pyret inte tycker om skräpmat för jag fick liiite ont i magen och det vart ett himla hallå därinne också!

Stannade iaf ganska så länge och tog buss, tåg och taxi hem. Allt som allt gick kvällen på 165 kronor, inte så illa :)

När jag sedan låg i sängen och sjöng vaggvisor för pyret så kände jag några distinkta sparkar, jag lade handen där jag hade känt sparkarna och kände även utanifrån hur vårt pyrets lilla fot sparkade, så mysig känsla och jag vart ju tvungen att ringa Björn med en gång!

Pyret har sparkat idag med, får se hur det blir nu efter att jag har ätit lite...

*kramar*


Luleå/Piteå!

OJOJOJ, kanske åker till Luleå/Piteå den 9-11 februari för att hjälpa Supro där uppe som har massor av oregistrerade mål på hög...

Då blir det några timmars jobb en lördag också vilket betyder att jag får OB!! Vi får la se...

Snart lunch!


Stor mage...

Magen växer och växer, undrar hur stor det är tänkt att jag ska bli ;)

Var tvungen att gå iväg och ta ett äpple, magen lät som en ångvält eller liknande och pyret var nog hungrigt, min lilla sötnos ;)

På lördag ska jag kolla mammakläder och eventuellt köpa lite bebiskläder, vill så gärna köpa något själv också! Björns mormor (hon är för go) har köpt 7 olika sparkdräkter redan så hon tycker inte att vi behöver köpa något själva, men det vill vi ju... Om vi fortfarande bor där vi bor nu så lär det ju behövas, vi har ingen tvättmaskin i lägenheten och bebiskläder behövs ju tvätta ofta ;).

Ringde till Kävlingebostäder och det har inte hänt något alls i kön, vi står fortfarande på 7e plats för en 4a på Jakobsgatan (hyresradhus), men det är mycket "luft" i kön så hoppashoppashoppas. Vi har ju möjlighet att endast få 1 månads uppsägningtid om vi flyttar inom KKB's lägenheter så det vore ju perfekt, vore bäst att flytta i april någon gång så att vi hinner komma iordning innan det är dags för pyret att se världen :)

Ser fram emot att bli mamma samtidigt som det är så skrämmande, känner ju att jag klarar av bebisar och de är så mysiga men vet inte riktigt hur jag ska bete mig med lite äldre barn, det är väl förhoppningsvis något man lär sig/kommer på när man är där??

Bara 5 minuter kvar tills hemgång nu!

*kramar*

Konstiga drömmar

Har drömt om min klocka som försvann för 5 år sedan, en dåvarande kompis tog den och jag var alldeles för mesig eller osäker att jag inte kom mig för att ställa henne mot väggen...

Vaknade 05:15 med en massa tankar i huvudet.. Började tänka på hur det ska bli med ekonomin nu när jag ska vara mammaledig, hur ska vi fördela räkningarna då? Tänk om vi får ett barn med speciella behov, hur blir det med städningen och diskningen, etcetcetc...

Har så lite att göra på jobbet men snart är det fika...

Det började i alla fall bra...Båda dagarna...

Stockholm och födelsedagsfirande i helgen...

Vi sov hos storasystern i Lund för att slippa gå upp alltför tidigt på lördagsmorgonen, lokalbussen kom i tid och det kändes ok... När vi sedan kommer fram till Lund C så står det att vårt tåg är inställt, det finns ingen information och inga nummer att ringa... Någon har dock fått tag på någon som hade sagt att vi skulle ta ett Öresundståg till Eslöv där X2000 till Stockholm skulle gå... Sagt och gjort, vi åkte iväg till Eslöv med ett Öresundståg som fick gå på halvfart (50 km/h) och stannade på varje liten station.
Framme i Eslöv hann vi precis komma ut från stationen när tåget tvärnitade, bagage flög och man blev lätt orolig. En säkring hade gått så det var snabbt åtgärdat.
Vi fortsätter men måste stanna ett tag utanför Stehag då Öresunds-tåget som vi hade åkt med hade gått sönder.
Vi kommer fram till Hässleholm men när vi ska därifrån så är det tekniskt fel på tåget vilket efter lång väntetid konstaterades omöjligt att åtgärda så vi fick gå av tåget och på nästa X2000 som då precis kom in. Ett redan fullt X2000 skulle således tränga sig in på ett lika full X2000tåg... Vi fick plats i restaurangvagnen, vilket betydde trångt för benen, jobbigt och träsmak...
Efter växelproblem i Nässjö, andra stopp och dörrpyssel i Södertälje kom vi då fram till Stokholm, 3 timmar senare än det var tänkt, snacka om att man var trött och framför allt hungrig.
Framme i Spånga (att åka pendeln var jättsmidigt, det bästa med hela dagen!) så blev vi bjudna på god hönssoppa, så gott och milt för magen. Vi lägger oss i badet och Björn får för första gången känna hur bebisen rör på sig, magen mer eller mindre vibrerade ;)
Lördagskvällen blir trevlig med födelsedagstårta, presenter (pengar och linneservetter), god mat och mys... Sover som en stock och vaknar och hoppas på att hemresan ska gå smidigare än ditresan...
Vi kommer till Spånga C, pendeln går i tid och det går smidigt att ta sig till X2000 som bara blir 6 minuter försenat från Stockholm C. Allt flyter på bra, vi hinner byta presenter på perrongen i Linköping och det flyter på bra ett tag fram tills det är enkelspår och vi får stå och vänta en 20 minuter... Väl framme i Nässjö är vi 45 minuter sena, vi kommer till Hässleholm och allt verkar gå bra, en försening på 50 minuter gör ju inte så mycket tycker vi numera härdade resenärer, vi får ju i vilket fall som helst sitta i våra bokade stolar och breda ut oss...
Problemet förvärras dock strax utanför Stehag, ett godståg är på räslen framför oss och ska köra åt sidan vilket tar ett bra tag... Sedan visar det sig att godståget har kört sönder en växel så att rälsen är ofarbar, vi får backa tillbaka till Höör och då har vi en försening på 2 timmar...
Väl framme i Höör ska vi sitta på tåget och vänta på ersättningsbussar, som aldrig verkar komma... Efter att ha stått still ett bra tag (vi blev dock bjudna på mackor och muffins) får vi besked på att rälsen nu är farbar och att vi kan bege oss mot Lund C. Vi kommer fram och tänker ta taxi till bilen, vi använder mitt stamkort och åker Taxi Kurir...
Bilen får vi skrapa fri på is och borsta av snö men den startar... Vi är i lägenheten i Kävlinge halv 1 på natten, jag skickar sms till min jobbekompis Johanna och berättar att jag kommer 09:35 istället för 07:35, inser att jag verkligen behöver dessa 2 timmars extra sömn.

Så nu sitter jag på jobbet, blanketter om resegaranti är utskrivna och vi tänker använda dessa pengar till att åka till Linköping nu i mars!

Snökaos!

Fy 17, brukar vara hemma vid 17tiden och kom precis hem...

Skulle alltså ha tagit bussen utanför jobbet in till Lund och sedan buss från Lund till Kävlinge, för när jag kom fram till Malmö Central visade det sig att alla tåg var inställda pga is på ledningarna, ersättningsbussar fanns till Lund. Tusentals människor stod och väntade på ersättningsbussarna så jag bestämde mig för att antigen ta mig till busshållplatsen vid jobb eller till Södervärn och efter 30 minuter kom jag äntligen med en buss mot Södervärn, väl där gick bussen till Lund ganska omgående och efter en kort paus på bion i Lund för att kissa (hade aldrig kunnat hålla mig ända hem) kom jag på en buss till Kävlinge... Så nu sitter man här, är vrålhungrig och måste packa det sista för att sedan bege sig in till Lund och storasyster!

Undrar hur tågen går imorgon då vi ska till Stockholm??

Det får tiden utvisa, känns minst sagt spännande...

11 dagar...

...kvar till halvtid av graviditeten... Tänk att det är lika mycket tid kvar som redan har förflutit, det är mycket det ;)

Snön yr och det är riktigt mysigt, men kaaaallt!

Hoppas att SJ levererar oss säkert till Stockholm imorgon!

*kramar*

Svintrött

Fattar inte att jag sover så dåligt när jag är så trött, antar att jag är övertrött... Dessutom har jag börjat få en massa näsblod :(

Hur ska man orka med Stockholm i helgen?

*kram*

Hungrig!

Och så trött... Fattar inte att jag sov dåligt inatt, vi fick ju svart på vitt igår att bebisen mår bra...

Vill hem...

*kram*

"Bara" en bebis ;)

Som mår bra, skrattar, suger på tummen och lever runt...

Se
www.freewebs.com/kavlingepyret för bilder!

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och sjunga för pyret!

*kramar*

Ultraljud!

Idag är det dax!

Har lite molande värk i högre delen av magen men det är nog ingen fara får vi hoppas...

Ultraljudbilder skall scannas in och läggas upp!

Mardrömmar

Har drömt mardrömmar hela natten, haft svårt för att hitta en sovställning samt varit kissenödig men inte orkat gå upp... Magen var lite i vägen, så nu får jag nog börja ligga och sova på rygg, sidan går inte så bra iom att jag då får ont i höften...

Längtar så tills imorgon, UL!!

Lugn hemmakväll

Med bebisen ;)

Skall titta tv, äta lite gott och bara vara... När det är tid för läggdags så skall jag sjunga lite vaggvisor för bebisen, har blivit en ritual som jag trivs med och myser så när jag gör det.

Längtar efter dig vår bebis!

*kramar*

Tjejkväll

Med storasystern blir det ikväll, skall bara cykla, duscha och diska innan dess ;)

Oplanerat ultraljud

Myspys!

Min höft är ok enligt läkaren, antagligen bara en nerv som ligger i kläm. Hon ville se så att allt var bra med barnet så vi fick se barnet på UL idag, härligt!!

Längtar så tills på tisdag då vi ska på det riktiga UL:t och få bilder med oss hem!

*kramar*

Pilgrim!

Ooo, fick 2 par jättefina örhängen från Pilgrim av teamet, ett par som hade gröna stenar i sig och ett par med hänge och gula stenar...

Jättenöjd!

*kramar*

Sniken?

Är jag sniken om jag verkligen tycker att jag ska få en 30årspresent från teamet??

Jag har varit med på varenda födelsedag, pensionsavgång, etc som har varit sedan jag kom hit, förtjänar inte jag att också få en 30årspresent då??

Kommer att bli så ledsen om det visar sig att jag inte får något när teammötet sker senare idag...

Villrådig...

Sjukgymnasten uteslöt alla 3 orsaker som min barnmorska och läkaren på KK trodde att det kunde vara, så nu ska jag ta kontakt med min barnmorska och se om jag får komma till en läkare istället, kul va??

Snart dags...

Att gå till sjukgymnasten, får se vad han/hon säger...

ONT!

Har haft så svårt att sova inatt, har haft så grymt ont i vänstra höften och i bäckenet, kunde knappt komma ur sängen igår när jag var tvungen att gå på toa...

Runt 07 ringde jag Sjukvårdsupplysningen, sjuksköterskan rådde mig att ta kontakt med en läkare, jag ringer till VC Kävlinge när de öppnar kl 08, får besked om att jag skall vända mig till min barnmorska eller till KK i Lund. Jag ringer barnmorskan men hon har inte telefontid förräns kl 11, jag lämnar meddelande på telefonsvararen, ringer till KK som hänvisar mig till barnmorskan. Vilar lite, barnmorskan ringer strax innan 11 och hänvisar mig till KK eftersom det inte finns någon läkare på MVC i Kävlinge denna veckan (läkaren var där igår), jag ringer till KK som återigen hänvisar mig vidare, denna gången till VC... Börjar nu bli alltmer ledsen, upprörd och orolig, fick reda på att det kunde vara en eller flera av 3 saker; foglossning, ischias eller blodpropp i bäckenet. Ringer till VC och börjar gråta när hon återigen hänvisar mig till KK, hon förstår min situation, lovar att prata med min barnmorska och ringa upp senare. Min barnmorska ringer upp och har då varit i kontakt med en läkare på KK, han rådde mig att ta kontakt med en sjukgymnast som lättast kan se vad problemet är. Sjukgymnastavdelningen på VC Kävlinge har öppen mottagning 08:30-11 varje dag, så jag skall dit imorgon.

Fortsättning följer...

1 år som förlovad


Igår hade vi f ö vår 1årsdag som förlovade, tänk att ett år går så fort...

I sommar gifter vi oss, ska bli så kul!

Synd bara att jag inte kommer att vara så pass smal och vacker som jag egentligen vill vara på bröllopet...

Nöjd med 30 ;)

Känns ganska så skönt att födelsedagen är över men jag måste säga att jag inte känner mig som jag är 30 år... Man tyckte ju själv när man var 15 att 30 var "gammalt", att man antagligen skulle vara gift, ha hus och 2 barn... Menmen, nu sitter man här och jobbar, har fästman och bebis på väg och det är inte fy skam det heller ;)

Gårdagen var väldigt mysig, min älskling kom med frukost på sängen, jag fick 2 grattiskort (ett från hans äldste bror med familj och ett från min gudmor och gudfar, de hade istället för trisslotter lagt i lite pengar så att jag själv kunde handla mig något), en fin kameraväska av älsklingen och ett gåvokort till att köpa en ny parfym med tillbehör (bodylotion etc) som jag själv får välja ut. Vi tog det lugnt och mös riktigt mycket, läste tidningen (det stod ju om mig på familjesidan, ska lägga in det ikväll!) och kollade tv. Jeanette med familj kom förbi lite senare med en fin blomsterbukett och ett sött kort, gulligt av dem! Folk ringde och ringde, vi hittade en bostadsrätt som vi bokade in visning på och så åkte vi efter en lång förmiddag med mys iväg; först till Old Times, (som har varit stängt hela julen, pga storstädning fick vi veta) där middagen med min sida av familjen skulle inmundigas på kvällen, för att lämna besked på det vi ville äta och sedan åkte vi till bostadsrättsvisningen. Radhuset var i och för sig fint, med bra planering men vi räknade ut att vår boendekostnad ökar med 2500 kronor i månaden, vilket blir svårt att klara av när jag ska gå mammaledig... Vi får helt enkelt börja titta mer och försöka åka på fler visningar...

Fortsättning följer, måste komma igång med arbetet nu...

Så smarta barn är!

Min lilla brorsdotter (dvs Björns äldsta brors lilla dotter Linnea) ringde idag för att gratta mig på födelsedagen, de hade fått fel information och trodde att jag fyllde idag. I alla fall fick man höra henne (hon fyller 2 år nu i januari) förklara varför man inte kan använda digitalkameran när det blinkar rött, man måste nämligen ladda batteriet då. Så smart hon är, vart alldeles till mig och började nästan gråta, snacka om att man är gravid! Tjejen kunde redan när hon var 1,5 sätta på förstärkare och CD-spelare, ladda med den CD hon ville höra och trycka fram till den låt hon ville dansa till ;), så härligt att se henne dansa och sjunga med i låten!

Längtar efter bebis!

*kram*

Ingen täppt näsa mer...

...men däremot ont i halsen, faktiskt mycket jobbigare tycker jag...

Så trött fast jag sov som en stock inatt, funderar på vad man ska hitta på idag, vill in till Lund och kolla efter BH på Change och så vill jag handla och så vill jag...

En massa saker helt enkelt...

Vart ganska så ledsen igår när min mamma sa till mig: "men att du har så stor mage nu är kanske inte så konstigt, Jessica var ju antagligen inte lika kraftig som du när hon blev gravid"... Hon har aldrig ens nämnt det innan utan sagt saker som "du är fin som du är" men så säger hon så när jag är som mest känslig. Vart jätteledsen och gick på defensiven direkt "det är faktiskt inte så lätt och jag gick ner 8 kg innan jag blev gravid". Hon om någon borde veta hur det är att kämpa med vikten, det är nästan lika svårt för mig att gå ner som för henne att gå upp i vikt...

Nä, nu får jag rycka upp mig ur detta sinnestillestånd om jag ska kunna författa en text till tvillingsysterns 30årsfest...

*kramar*

Mammakläder??

Var förbi bl a H&M igår för att kolla efter mammakläder, mina topar börjar nämligen så sakteliga dra sig uppåt över magen så... Jag hittade inget och gick därför in på Gina Tricot för jag trodde ju i mitt enfald att jag kunde hitta något där istället. Menmen, tji fick jag, allt satt antingen som slickat eller så hängde det på fel ställen och allt såg helt enkelt bara FEL ut, snacka om att man känner sig som en flodhäst :(

Ville ju så gärna vara extra söt på fredag då vi ska hem till tvillingsystern på fest, känner mig alltid lite underlägsen hennes vackra och stiliga kompisar så... Får således ha en kjol som det är stretch i, den skall egentligen sitta nedanför knäna men nu sitter den ovanför eftersom jag får dra upp den över magen... Sedan har jag en kinesiskinspirerad top som är svart och kopparfärgad, men jag tyckte att det såg ut som om jag hade valkar på ryggen... Ska se om jag kan hitta någon ny BH imorgon också, fick ju presentkort på Change av systrarna i julklapp, så kanske man kan känna sig lite extra fin om man är extra fin inunder?

Usch, vill inte må så här, man ska ju njuta av graviditeten och trivas, inte gå runt och känna sig som en flodhäst när inte ens halva tiden har gått...

Svärmor

Fick en kommentar från min älskling angående min kommentar i förra inlägget om att pyret gillar choklad... Kom direkt att tänka på min svärmår när han skrev "Lär du pyret att äta godis innan födseln? Bah! =)", vet att han inte menad något illa men då jag har en svärmor som är kostsjuksköterska och mycket intresserad av kostfrågor högg det till lite i hjärtat...
Jag vill ju inte att min svärmor ska kunna säga att jag är en dålig mamma som bjuder mitt barn på godis... Hon skulle i o f s aldrig säga det på det sättet, hon är verkligen väldigt go och snäll min svärmor men tyvärr alltför insnöad i sitt arbete vilket genomsyrar hela privatlivet.
Jag har fått väldigt mycket uppmuntran och stöd när jag gick med i Viktväktarna och det var verkligen gulligt men innerst inne känner jag att jag inte riktigt duger, att jag borde ha gått ner mer, etc etc... Detta är antagligen bara mina egna farhågor men jag kan inte riktigt släppa det, har t o m fått min älskling att säga till svärmor att hon absolut inte får säga till vårt barn "det där ska du inte äta, då blir du tjock" då jag själv i min uppväxt fick höra detta ofta av min ena moster vilket i sin tur ledde till att jag under hela tonårstiden tyckte att jag var tjock när jag i själva verket var för smal... Jag vill att vårt barn ska kunna vara nöjd med hur han/hon ser ut och inte känna att de inte duger i vissa människors ögon, man kanske är irrationell men...

Äsch, konstigt inlägg vart det här, hoppas att någon förutom jag själv fick något ut av det...

Huvudvärk och feber?

Mår verkligen dåligt nu, ont i huvudet och småyr... Näsan är helt täppt, så jobbigt... Tog lite choklad nu och hoppas att det hjälper, Pyret verkar iaf gilla choklad ;)

Tråkig?

Jag funderar verkligen på hur folket som läser min blogg uppfattar mig, är jag tråkig eller rolig att läsa om?
Jag menar... Ibland skriver jag ganska mycket men oftast blir det ju bara korta skrifter som handlar om hur jag mår för tillfället, oro för bebis och sådant...

Äsch, jag är nog ganska så tråkig men det skiter jag i ;)

Snuvig

Så snuvig, hörs när jag pratar, helt täppt...

Annars är allt ok, trött men glad och tycker att det är skönt att jobba, ikväll blir det Narnia på bio!

Trevlig nyår

Vart det i alla fall, glömde äta sorbet som jag hade handlat menmen... Ganska ok alkoholfritt vin samt "skumpa" som avnjutades i sällskap av älsklingen (på telefon) vid 12slaget, skönt att sitta inne och titta på fyrverkerier ;)

Om en vecka fyller jag 30, tänka sig....

*kramar*