Sista dagen

Nu jobbar jag sista dagen, endast 4 timmar då jag låg 4 timmar plus på flexen.

Är trött och har ont i halsen, ska dock strax gå ut och vispa grädde och vaniljsås till fikat jag tänkte bjuda på.

Känns otroligt konstigt att man ska vara hemma i ett år, så van vid att jobba ju, dessutom ska där finnas en liten människa som inte klarar sig utan sin mamma och pappa, helt OTROLIGT!

Tokförkyld

Känns som om kroppen rensar och förbereder sig på förlossning, är dock helt slut så om det sätter igång idag så fattar jag inte hur jag ska orka.

Hade en härlig helg i Falköping/Skövde, gött att hinna träffa tjejerna, släkt och äta god mat, inhandlade såklart en av de dyraste amningsbhsarna som fanns att få tag på (419 kr!!) menmen...

Ska ställa mig i duschen nu och mysa lite!

Fredag igen :)

25 dagar kvar tills Pyret ska titta ut, känns lite småpirrigt att åka iväg över helgen om man säger så ;)

Björns mormor är för söt, hon har ringt 3 dagar i rad och sagt samma sak alla 3 gångerna (jag har svarat varje gång och vi har pratat (mest hon) i 2 minuter) "ni får la ta en bil eller buss från stationen när ni kommer" "vi ses snart då!" Tänk att hon fyller 83 i september, det är en aktningsvärd ålder om man säger så.

Annars går väl livet sin gilla gång, sitter på jobbet och fördriver lite tid. Vi har inte så mycket att göra trots att vi bara är 2 här idag men det är ju skönt att slippa stressa den sista tiden. Jag kan inte riktigt fatta att jag ska jobba i 3 dagar nästa vecka och sedan gå hemma i ett år, helt otroligt ju!

Känner så mycket att jag älskar min Björn och Pyret, tänk att man får vara såhär lycklig, ha ett fungerande (och bäst!) sexliv (fortfarande, sorry om jag berättar för mycket för känsliga läsare) och mår braaaaaaaaaaa!

Det enda molnet på min himmel är alla vänner som befinner sig långt bort men man kan ju hålla kontakten ändå ;)

Smärtan släppte

Igår kväll helt plötsligt, så jag har sovit som en stock inatt. Är trött ändå men glad över att vara tillbaka på jobb, bara 5 arbetsdagar kvar nu!

Solen skiner faktiskt över Malmö och det känns som om dagen kommer att springa iväg!

Helvetiskt ont!

I 2 nätter har jag knappt fått sova pga min dumma ischiasnerv som har hamnat i kläm. Således har jag itne jobbat på 2 dagar och går runt här hemma och vill göra en massa saker (som att diska, tvätta, städa, bonabonabona) men är förhindrad på grund av smärtan. Vet knappt om jag ska sitta eller ligga, så jobbigt.

Pyret har det trångt i magen och buffar en del, vaknar alltid när pappa kommer hem och pratar, mysigt att Pyret känner igen pappas röst så bra :-)

Moster fick iaf känna Pyret hicka men varken morfar eller moster har fått känna Pyret sparka, så lurigt Pyre vi har!

På fredag bär det av till Falköping/Skövde och det är tänkt att vi ska ut och äta jag och några tjejkompisar på lördag, vart vet jag dock inte. Hoppas hoppas hoppas att min ischiasnerv slutar vara i kläm snarast, annars blir det ju jobbigt att sitta på tåget :-(


Testing

Testar att lägga upp ett nytt inlägg, för min blogg verkar ha ballat ur totalt!

Slutar jobba om 1 timme och 25 minuter, sedan är det heeeeeeeeeeeeeeelg, ska bli kul att träffa mamma och tvillingsystern efter jobb. Jag har pratat "allvar" med Pyret och bett Pyret att vara så snäll och buffa runt lite när vi träffar moster, eftersom hon fortfarande inte fått känna Pyret röra på sig. Pyret är dock lika busig som jag var som liten och luras ;)

Vilken kärlek det är man känner till en liten människa som inte finns i "riktiga" världen än!

1 månad kvar

Sedan ska vi enligt beräkningen ha vårt lilla Pyre hos oss, känns helt otroligt.

Är jag redo (måste vara redo, finns ju inget annat alternativ!) och kommer jag att klara av det???

Känner mig ynkligt liten och misslyckad för tillfället, kommer att väga över 90 kg när jag ska föda, fy 17!

Känner mig som en flodhäst :(

BM-besök

Tillbaka från bm-besök, fästmannen står och fixar mat i köket ;-)


vecka 36 (35+2)
vikt 87 kg (+12,6 sedan inskrivning) Kommer således säkert väga mer än 90 kg när jag ska föda, hualigen, har aldrig någonsin i mitt liv kommit över 90kilosstrecket, vill inte!

symfys-fundusmått: 35 (magens storlek från blygdben till livmoderns slut)
järnvärde 113
blodtryck 110/60
huvudet fixerat
hjärtljud 132+


Magen kändes fin tyckte bm och vi hade en mysig pratstund om alltifrån bröllopet och tiden efter förlossningen. Fortfarande trött som 17 bara :-(

Skulle egentligen haft med mig ett morgonurinprov men jag lyckades inte träffa röret alls imorse om man säger så. Fick nu både mugg och rör med mig så imorgon ska jag nog lyckas ;-)


Så tröööööööööööött

Sovit så dåligt inatt, vart för varm, illamående, drömt mardrömmar och bara ville ligga kvar i sängen när klockan ringde. Fick av en tjejkompis veta att man förlorar 10 % (hon hade läst det någonstans) av sin hjärna när man är gravid, tänk så smart jag kommer att känna mig sedan ;)

Imorgon ska vi till bm, så kul!!

ARG!

J*la Försäkringskassan!!

Vi fick brev om att de hade föräldrainformation på FK iom att vi ska ha barn, vi fick informationen i slutet av förra veckan och då hade 3 av tillfällena redan varit. Det tillfälle vi båda kan (dvs på torsdag) var så klart fullt så jag fick sätta upp oss veckan efter. Därefter blev det mycket nära BF; 6, 5 eller 4 dagar före...

Hur 17 tänker de egentligen, vi har inte ens börjat ta ut föräldrapenning men redan verkar det strula, blä!

Ett gott samvete är den bästa huvudkudden...

Har sovit som en stock inatt, svettats en hel del men legat ganska så still och bara varit uppe en gång på toa inatt. Det är konstigt att jag kan sova trots att jag är vrålkissenödig ;)

Kan inte fatta att tiden går så fort, vi är redan över halva maj och med stormsteg på väg mot juni...

Konstigt är det också att man ena dagen är panikslagen och andra dagen coollugn inför mammarollen?

Förskräckt!

5 veckor kvar...

Nu börjar jag bli helt livrädd för allt det innebär att bli mamma med förlossning, amning, ansvar, etc etc...

Varför börjar jag tvivla på min egna förmåga nu när allt ligger så nära i tiden???

Så tröööööööööööött

Fästmannen ringde igår och meddelade att han fick jobba över igen, han skulle åka till Danmark med lastbilen och hämta pallar med sten... Som tur är fick han vara ledig idag, det förtjänar han när han har jobbat dubbelt 2 dagar i rad...

Vaknade iaf mitt i natten (03:20) och var fortfarande ensam i sängen, vart orolig så jag ringde honom. Han var då i Sverige igen och skulle vara hemma inom en timme, skönt men jag var fortfarande orolig eftersom han skulle köra från Påarp och hem också. Hur jag än försökte så kunde jag inte somna om, Pyret kände av mammas oro och vände och vred på sig massvis. Klockan 04:20 kom fästmannen hem och jag försökte somna om, gick sådär, mycket pga att jag var stressad eftersom jag snart skulle upp (05:50) och dessutom hade svårt att hitta en ställning som var bekväm för både mig och Pyret...

Imorgon blir det ingen sovmorgon heller, då vi ska iväg redan 08:30 och får gå upp runt 07, visserligen får jag sova en timme till än imorse men man lär ju vara uppe längre ikväll än igår kväll...

Imorgon kommer M, bästisen som bor i Närke, ska bli så kul!!!!

Ha en härlig helg i det (förhoppningsvis) vackra vädret!

Jag är lyckligt lottad

Igår kväll satt jag och filisoferade lite över min graviditet och jag kom fram till att jag har haft en väldigt lätt sådan (hitills, peppar peppar), visserligen mådde jag väldigt illa de första 12 veckorna och var halvtidssjukskriven och jag hade dessutom rejält ont i vänstra höften (eller var det högra, kommer faktiskt inte ihåg ;) ) ett tag pga en klämd nerv men efter att detta gick över så har jag mått bra, sovit bra och "bara" behövt gå upp 1-2 gånger per natt för att kissa. Nu sista tiden har jag börjat svälla lite men det är ju ok, har förlovningsringen i halsbandet istället ;). Har en massa energi och vill göra en massa men det blir inte så mycket mer än jobb och sedan hem till tv-soffan och ibland träningscykeln. I eftermiddag ska det dock bli promenad med tjejkompisen J, ska bli kul att se henne som har varit så duktig och gått ner minst 4 kg :)


(Detta avsnitt handlar om vattenavgång och annat som har med graviditeten att göra, känsliga läsare varnas härmed! :) )

Igår eftermiddag skrämde jag f ö upp B och mina kollegor. Jag var på toa vid 14tiden och märkte då att mina trosor var plaskvåta och att det hade gått igenom till byxorna. Vart lite fundersam och trodde att vattnet hade gått, gick in på mitt rum och försökte ringa KK men kom inte fram. Skrev några inlägg på några trådar på forumet på Familjeliv, ringde B och han vart helt ställd och ville att jag skulle ringa tillbaka så fort jag visste mer, sedan gick jag för att prata med kollegan M. Själv kände jag mig ganska så lugn, bebisen är ju så pass stor nu att den klarar sig utan kuvös, funderade dock på hur jag skulle få dit väskan och på varför jag inte har övat på att andas...

Kollegan M vart helt ställd och frågade om hon kunde ringa någon och så, hon ringde runt, jag fortsatte att ringa själv också, kollegan E vart invigd och erbjöd sig att skjutsa mig in till Lund om det behövdes. Till slut fick jag via M tag på en barnmorska på förlossningen som var jättego och lugn. Hon sa åt mig att byta trosor och lägga i en binda, vänta en 30 minuter upp till en timme och om bindan var genomblöt då så fick jag ringa tillbaka. Jag sa att jag befann mig på jobbet och varken hade trosor eller binda att tillgå, hon gav mig då rådet att vika ihop papper och lägga i trosan. Hon sa dessutom att det är vanligt med väldigt vattninga flytningar i slutet av graviditeten. Sagt gjort, alla (utom jag själv) gick på nålar fram tills kl 15 då jag gick på toa och kollade, pappret var bara lite småfuktigt så jag ringde till B och sa att det var falskt alarm. Alla drog en lättnadens suck (jag själv också såklart) och det kändes väldigt skönt att veta att de på förlossningen är så bra att ha och göra med.

Pyret kommer när Pyret ska *bestämma*


Svullen

Kan inte få på mig förlovningsringen längre, har den i halsbandet istället.

Pyret mår bra och allt såg bra ut på UL nr 2, 2500 g väger Pyret enligt mätningen (+-10%) och föds Pyret den 19e juni så väger h*n runt 4 kilo, en liten guldklimp alltså ;)

Har nu blivit helt glassfrälst, åt en tiptop på jobb igår och sedan tog jag och älsklingen en kvällspromenad och åt var sin mjukglass med karamellströssel. Har haft lite svårt för att sova (var uppe 2 gånger på toa, lite småjobbigt) pga värmen och min svullna kropp, mådde dessutom illa och var yr igår kväll. Svärmor tyckte att jag skulle ringa min bm idag och fråga om man kan få något urindrivande för att motverka att jag samlar på mig vatten...

Längtar så tills lördag nu, då ska vi till Ateljé MB och sedan kommer M, bästisen som bor i Närke :)

Ultraljud!

Kl 16:00 ska vi få se vår bebis igen, den bör vara runt 45 cm och väga runt 2800 g, så spännande!!

Allergi, blä!

Är lite snuvig idag om man säger så, björkpollenexplosion...

Helgen var väldigt mysig och rolig, fredagkvällen spenderades på Italia i Lund, mysig restaurang med mycket god mat. Åt pasta och så en caffe latte med mandelskorpor till efterrätt. Trevligt sällskap och god mat gjorde en trött, satt uppe ett tag och pratade med F innan vi gick och lade oss.

Lördagen sprang iväg, efter en lång frukost (härligt att sitta läääänge och läsa tidning och mys med kaffe)vi åkte ner till mina föräldrar, sålde min gamla säng och satt i trädgården och mös. Hem och laga potatissallad och ungsgrillad kycklingfilé som vi njöt av i värmen på balkongen, så härligt! Vi gick iväg och köpte glass (rekommenderar inte den nya ahlgrensbilarglassen, alldeles för söt!) och godis till Hipp hipp-maraton. Var ju tvungen att lära F om skånsk kultur, hon tyckte att det var kul :)

Igår sov vi länge, åt frukost länge och sedan vart det Målardag på AF-borgen med Konstifiket som är en del av Lundakarnevalen. Fick beröm för min tavla ;) och hade riktigt roligt med tanke på hur sämst jag verkligen är på att måla... Vi åkte hem och lagade till fetaostfyllda järpar med bulgur och vitlöksgräddfil :)

Kvällen spenderade jag i tvsoffan och så somnade jag tidigt.

Så trött på min allergi, fick dessutom näsblod imorse eftersom jag har fått snyta mig så mycket :(

Svullen

Om händer och fötter när jag vaknar, fick knappt på mig förlovningsringen imorse.

Ikväll kommer F, ska bli så kuuuuuul! Solen skiner och livet leker ;)

BM-besök

Allt såg bra ut, blodtrycket låg på 100/55, SF-måttet var på 33 (bebis har växt till sig bra!), huvudet är riktigt fixerat, hjärtljudet låg på 125 och jag har gått upp ett kilo sedan sist (väger nu 85,6 kg, dvs jag har gått upp 11 kg sedan första besöket).

Mår bra och trivs, men nu börjar det faktiskt bli jobbigt att vänta, tänk att vi om mindre än 7 veckor har vårt Pyre hos oss!!

ROLIGT!!

På fredag kommer F, ska bli så kul! Funderar på att dra med henne på målardag i AF-borgen i Lund, storasystern kommer att vara där...

Nästa helg igen kommer M på lördagen och innan hon kommer ska vi åka till Ateljé MB i Vinslöv och kolla på bröllopskläder, ska bli så kul!!!!

Massa roligt som händer nu, känns så spännande och härligt!

Ikväll ska jag på bio med mamma, vi ska se "Broakback Mountain", kommer säkert att storböla ;)

Sangenic

En Sangenic-hink är en blöjhink som inte luktar för dem som inte vet :-) Kolla in:

BLÖJHINK SANGENIC
Artikelnummer: CB74

Blöjhink i ny design som smidigt stänger in den illaluktande blöjdoften. Förpackar blöjorna i en antibakteriebehandlad och lätt citrus doftande plastfilm. Hinken rymmer c:a 28 blöjor. 1 refill (0-4 mån.) som räcker c:a 1 månad ingår.

Snart!

Kommer F och hälsar på, hon kommer på fredag!!

Innan dess ska vi hinna med föräldrautbildning (sista tillfället imorgon bitti), bio med mamma imorgon kväll (Broakback Mountain), besök på MVC, ateljé MB (förhoppningsvis hinner vi det efter MVC på torsdag) och så vika all tvätt vi tvättade igår...

Är trött idag men det kan ju bero på att jag nu har bestämt mig för att vara på jobb kl 07 varje dag då det är mycket besök på MVC och sådant framöver som gör att jag måste jobba upp plus på flexen.

Hitills har 3 st tackat nej till bröllopet, vi väntar på att 9 sällskap ska svara...